spot_img
spot_img

7 χρήσιμες συμβουλές για το νέο μέλος της οικογένειάς σας!

spot_img

Και να που ήρθε η ώρα να πάρετε μια γατούλα στο σπίτι σας και να γίνει και αυτή μέλος της οικογένεια σας. Πάμε να δούμε επτά χρήσιμες συμβουλές

1. Δώσε της χρόνο

Οι γάτες λατρεύουν την αργή προσαρμογή  και πάντα αποζητούν τα πράγματα να γίνονται στο δικό τους ρυθμό! Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι συνήθως μία νέα γατούλα θέλει χρόνο να σε συνηθίσει και να σε εμπιστευτεί , γι’αυτό μην περιμένεις «αγκαλίτσες» ήδη από την πρώτη μέρα συγκατοίκησης. ☺

2. Βάλε όρια

Παρεκτός και αν ορίσεις σαφώς τις περιοχές στις οποίες δε θέλεις να πηγαίνει η γάτα σου , να γνωρίζεις ότι οι γάτες απλά μπορούν να πάνε ΠΑΝΤΟΥ. Έχουν αστείρευτη περιέργεια αλλά και ένα πολύ δυνατό άλμα ώστε να μπορούν να φτάνουν όπου , μα όπου, θελήσουν. Από κάτω από κάποιο έπιπλο με μόλις 5 εκατοστά κενό εως και πάνω στο ψυγείο ύψους 2 μέτρων , πρέπει να αναμένεις ότι η γάτα σου μπορεί να βρεθεί παντού. Αν δεν επιθυμείς κάτι τέτοιο , θα πρέπει είτε να την αποθαρρύνεις/διορθώνεις όταν τη βλέπεις ότι πηγαίνει σε μέρη που δε θέλεις , είτε να την περιορίσεις σε συγκεκριμένους χώρους του σπιτιού σου.

3. Οργανώσου

Φρόντισε να μην της  λείψει τίποτα από τα απολύτως απαραίτητα που θα κάνουν τη ζωή της αλλά και τη δική σου πολύ πιο εύκολη! Μιλάω φυσικά για προμήθειες όπως  μία γευστική και θρεπτική τροφή, μπολ για φαγητό και νερό,αμμοδόχο, ονυχοδρόμειο, βούρτσα, ρολό για τρίχες, παιχνίδια αλλά και φωλίτσα! 

4. Κάνε τις συστάσεις

Μόνο σιγά –σιγά και με ηρεμία θα μπορέσεις να γνωρίσεις τη νέα γάτα σου σε άλλη γάτα ή σε σκύλο που μπορεί να έχεις ήδη. Σε καμμία περίπτωση μην τους φέρεις σε άμεση σωματική και οπτική επαφή με τη μία ,παρά δοκίμασε καλύτερα να στηριχθείς στη δύναμη της όσφρησής τους. Άφησέ τα εναλλάξ και όχι ταυτόχρονα  στους ίδιους χώρους προκειμένου να αρχίσουν να γνωρίζονται μέσα απότις μυρωδιές που παράγει το καθένα ως αποτύπωμα.

5. Μάθε να τη…διαβάζεις

Η γλώσσα του σώματος της γάτας είναι πολύ σημαντική και μάλιστα αρκετά σαφής-όμως θέλει χρόνο και κόπο να μάθεις να τη διαβάζεις σωστά. Αναζήτησε τα σημάδια που κάνουν τη γάτα σου να νιώθει όμορφα όπως γουργουρητό, θέση ανάσκελα, τρίψιμο πάνω σου αλλά και τα σημάδια που δείχνουν κάποια νευρικότητα όπως απολύτως διασταλμένες κόρες ματιών, νευρική κίνηση στην ουρά, ήχος που ακούγεται σαν τραβηγμένο χχχ. Έτσι θα μπορείς να ρυθμίζειςκαι εσύ τη συμπεριφορά σου ανάλογα και να μην την πιέζεις να κάνει πράγματα που δε θέλει.

6. Μην αλλάζεις τη ρουτίνα της

Οι γάτες αγαπούν εκτός από τον πολύ ύπνο και τη ρουτίνα. Συγκεκριμένα πράγματα , συγκεκριμένες ώρες. Αν είναι απαραίτητο να αλλάξεις κάτι -από την ώρα που τρώει μέχρι το που θα κοιμάται- κάνε το πολύ σταδιακά και με πολλή αγάπη και επιβράβευση προκειμένου να μπορέσει να το αφομοιώσει!

7. Μην αμελείς τον κτηνίατρο

Η αποπαρασίτωσή της τόσο για τα ένδο όσο και για τα έξω παράσιτα , ο εμβολιασμός , η στείρωση αλλά και το ετήσιο κτηνιατρικό check up είναι βασικά για την υγεία της και όχι μόνο-με τη σωστή πρόληψη και έλεγχο , προστατεύεις και τον εαυτό σου!

τελευταια αρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img