spot_img
spot_img

Γνωρίστε τον θείο Σάκη

spot_img

Γεια σας!!

Είμαι ο Σάκης Τσίρος, γνωστός σε όλους σας και ως ”θείος Σάκης”.

Από όσα έχω στην μνήμη μου, από την παιδική μου ηλικία, πάντα, κοντά μου και στο σπίτι μας υπήρχαν αυτά τα υπέροχα πλάσματα. Φρόντισαν….οι γονείς μου, να είμαι μεγαλωμένος κοντά στα ζωάκια!! Αυτά τα όμορφα ζώα είναι κομμάτι του εαυτού μου και της καρδιάς μου. Έχω χορτάσει αγάπη….από αυτά τα πλάσματα!

Έμαθα να ζω με τις γάτες, έμαθα τον κόσμο τους, την συμπεριφορά τους, την ιεραρχία τους. Έμαθα αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο που δείχνουν την αγάπη τους αυτά τα ζωάκια. Απολαμβάνω κάθε στιγμή μαζί τους. Έμαθα το πόσο ταλαιπωρούνται από ιώσεις, πείνα, δίψα, κινδύνους, στον αφιλόξενο δρόμο. Μεγάλωνα μαζί τους παρατηρώντας κάθε τους κίνηση και αντίδραση. Έμαθα να σέβομαι τον κόσμο τους, την ύπαρξη τους και να τις αγαπώ.

Μεγαλώνοντας μαζί τους, καταρρίφθηκαν στο μυαλό μου οι μύθοι που πολλοί αναφέρουν πως….. ….η γάτα είναι εφτάψυχη, η γάτα δεν είναι φίλος, η γάτα δεν αγαπάει…. ….και πολλά άλλα.

Λάθος!! Η γάτα υποφέρει, η γάτα αγαπάει, και αν της δείξεις αγάπη και σεβασμό θα σε εμπιστευτεί, και τότε έχεις αποκτήσει έναν παντοτινό φίλο! Με όλα αυτά, και μεγαλώνοντας μαζί με αυτά τα ζώα, πάντα ήθελα να κάνω και να προσφέρω σε αυτά, περισσότερα.

Σε όλη την πορεία της ζωής μου, δεν σταμάτησα να το σκέφτομαι αυτό. Δεν σταμάτησα να δίνω την φροντίδα μου σε αυτά τα ταλαιπωρημένα και απαξιωμένα από πολλούς, ζωάκια. Η σκέψη μου, ήταν πάντα σε αυτά. Έλεγα να καταφέρω να έχω ένα, έστω μικρό χώρο, που θα μπορούν κάποια άρρωστα ή χτυπημένα να κάνουν μία θεραπεία και την ανάρρωσή τους.

Προσπάθησα, και με πολύ προσωπική δουλειά και μεγάλο αγώνα, το 2013, κατάφερα να κάνω έναν μικρό χώρο κάτω από το σπίτι μου. Μικρός, αλλά γεμάτος αγάπη και ελπίδα προς αυτά τα ζώα. Διαμορφωμένος όσο το δυνατόν καλύτερα για τις ανάγκες των ζώων, μέχρι και σήμερα, έχουν περάσει, έχουν αναρρώσει, έχουν φιλοξενηθεί και έχουν δοθεί για υιοθεσία σε υπέροχα σπίτια, Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, πάρα πολλά ζωάκια και πολλά μένουν μόνιμα εδώ στον χώρο.

Τόσα χρόνια κανένα ζωάκι που δέχθηκε την φροντίδα του χώρου, δεν ξαναγύρισε στο μέρος το οποίο βρέθηκε άρρωστο ή χτυπημένο. Για όλα κάνω ότι καλύτερο δυνατόν να μείνουν σε μέρος πλέον ασφαλές για αυτά. Ο αγώνας για αυτά τα ζωάκια συνεχίζεται…. …..και δεν σταματάει η σκέψη, να έχω την δύναμη να κάνω ακόμη περισσότερα πράγματα για αυτά!!!….. ….τους το έχω υποσχεθεί…. ….από τότε που ήμουν παιδί!!! …..

Θείος Σάκης…..

τελευταια αρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img